Ladataan Tapahtumat

« Takaisin kalenteriin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Big Wheels Pieksämäki

heinäkuu 20

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels on kasvanut vuosien saatossa yhdeksi Suomen suurimmista harrasteajoneuvojen kokoontumisista ja olennaiseksi osaksi Pieksämäen tapahtumakesää.

Viime vuosina tapahtuma on koonnut eteläsavolaiseen kaupunkiin noin 1.400 harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisön. Kesällä 2019 on vuorossa jo kahdeksastoista tapahtuma.

Big Wheelsin päätapahtuma on lauantaina 20.7.2019 Pieksäjärven rannalla aivan kaupungin keskustassa järjestettävä kokoontumisajo, joka tarjoaa nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Harrasteajoneuvoja löytyy laidasta laitaan, kuplavolkkareista aina jättikokoisiin jenkkirekkoihin. Suurin osa tapahtumaan osaaottavista menopeleistä saapuu Suomesta, mutta paikalla on nähty harrastekalustoa myös mm. Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä.

Pieniä ja isompia lapsia kiinnostavat nostalgisten polkuautojen kokoontuminen ja suosittu pahviautoverstas, jossa itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton.

Lauantain huipennuksena on suuri cruising-paraati, johon osallistuu suurin osa kokoontumisajon autoista. Autoletka matelee lähes tunnin mittaisen kierroksen Pieksämäellä ja Naarajärvellä tuhatpäisen yleisön seuratessa liikkuvaa autonäyttelyä katujen varsilla.

 

KARTAT JA REITIT

Harrasteautolla Järvi-Suomeen

Pieksämäelle on Helsingistä matkaa hieman yli 300 kilometriä. Tiet ovat hyväkuntoisia ja matkan varrelta löytyy runsaasti huoltoasemia ja muita palveluja. Tampereelta on Pieksämäelle matkaa Jyväskylän kautta 235 km, Joensuusta Varkauden kautta noin 160 km.

Junalla tapahtuman äärelle

Jos et ole tulossa omalla harrasteautollasi, pääset Pieksämäelle vaivattomasti myös junalla, sillä kaikki tapahtumapaikat ovat lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemalta aivan kuten keskustan hotellikin.

Aikataulut

Tapahtuma-alue

Big Wheels -kokoontumisajo ja muut lauantaipäivän tapahtumat järjestetään aivan Pieksämäen keskustassa, kulttuurikeskus Poleenin ja Pieksämäen kaupungintalon puistoalueella, josta on upeat näköalat Pieksäjärvelle. Löydät alueelle seuraamalla Big Wheels -kylttejä, kulttuurikeskus Poleenin tai sairaalan opasteita. Yleisön sisäänkulkuportit sijaitsevat Savontien varrella, Kulttuurikeskus Poleenin pääovella sekä Toikanten varrella. Harrasteajoneuvojen sisäänajo tapahtuu Sairaalantien kautta.

Cruising-paraati

Paraati starttaa tapahtuma-alueelta klo 17.00 (Huom! aiemmasta poikkeava aika) ja kiertää oheisen reitin Pieksämäellä ja Naarajärvellä päättyen vapaaseen cruisailuun kaupungin keskustassa.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 20